當中重點菜式有3款 以敲鐘形式隆重登場由6:30開始 每隔半小時就有一款推出 完全唔會覺得悶呀😙第一款係由油甘魚刺身配紫蘇青醬 刺身厚切嫩滑 油脂豐富 魚肉新鮮甘甜 的確唔錯✨第二款係火炙芝士白汁焗龍蝦 廚師即場淋上白酒 更飽眼福😜 龍蝦大大隻 白汁龍蝦既配搭係無得輸 即做既龍蝦熱辣辣🥹另外有海量嘅龍蝦籽都比我食到乾乾淨淨😋第三輪係室外炭燒既斧頭扒同牛柳 份量非常多 可以睇住廚師作最後步驟淋上白酒 火勢大到現場食客都「嘩」左一聲😆 食到入口都仲係熱辣辣 肉質粉嫩 食肉獸要再Encore 先得😉另一自助餐重點我諗好多人都會睇凍海鮮🦞大大隻凍龍蝦任拎唔嬲 都幾受歡迎 好快就清空左 但係Refill 速度快 基本上唔使擔心食唔到 除咗龍蝦之外 完全見唔到有冇一樣食物係會俾人拎晒 快到我見唔到🤣 呢樣真心要讚 24個月西班牙白毛豬火腿即叫即切 配搭哈密瓜作為前菜一流😛中式熱葷款式特別 有紅燒肉刈包🤤紅蘿蔔老火湯、蠔皇鮑魚、紅燒花膠 一樣Refill 非常快 鮑魚花膠炆得好夠哂淋 難怪係搶手菜式 另外有即點即做既粉麵同燒味 西式位置都另有特色! 有即叫即煎嘅鴨肝多士 油脂十足 但配上黑醋同蘋果蓉

西式位置都另有特色! 有即叫即煎嘅鴨肝多士 油脂十足 但配上黑醋同蘋果蓉食落都唔會覺膩 仲可以order 羊架、雞翼、龍蝦汁牛油帶子長通粉 包保你食嘅時候都係熱辣辣嘅❤️ 另外想講一下西式配菜都好好食 有忌廉菠菜、烤薯仔、炒海鮮雜菜 都唔錯😋😋

自助餐一大重點緊係甜品啦✨呢度有一部份嘅甜品係選用羅漢果糖製成嘅 不含糖分同卡路里 食落冇咁大負擔😙分別有朱古力車厘子蛋糕、芒果開心果慕絲蛋糕、雲石芝士蛋糕、蛋白餅

另外有兩款甜品 鯛魚燒同班戟係熱辣辣即叫即做 雕完先可以加紅豆蓉雪糕 呢個真係好好食🥺凍冰冰嘅雪糕熱辣辣嘅鯛魚燒一齊食 夾到不得了😍 呢一啖係滿滿嘅幸福感 明明已經話好飽 但都係一口接一口食晒成個鯛魚燒☺️
可以按個人口味整香蕉班戟 又可以加雪糕同埋朱古力醬、花生醬同其他toppings 有大約五六款口味嘅雪糕 可以order黑森林雪糕 按個人口味加唔同嘅配搭

另外仲有腐竹蛋糖水、綠茶古早味蛋糕、拿破崙、冬甩、麵包布甸、生果撻真係每款都是嘅話冇可能識得晒 要認真取捨下先得🥹🥹

好欣賞酒店嘅細心 自助餐唔係就咁keep warm 就算 有咁多款即叫即做嘅菜式 客人可以食到熱辣辣既食物 服務保持到應有既酒店水準 係一個非常好嘅體驗 真係太多款式

2022-09-25