2011-07-13
因為係百X滙買左部三叔大力士2, 店員送左張六折卷比我, 拿拿聲襯住過期前用左佢!!原先諗住上個星期黎, 點知因為無卜位, 所以無得食,今次精嘞, 三日前已經卜定位, 卜七點, 但就要八點半還枱, 賴巴閉咁!!!大約六點五十分去左, 一去到已經有位, 真係好似好FULL, 門口企左好多 WALK IN 行, 唔通佢地都係有電視框所以先黎幫襯???一坐低, 有個職工叫阿JOE 黎SERVICE 我地, 佢有推介D飲品食品比我地, 講完佢就行開等我地慢慢睇MENU,十分八分鐘之後, 原先諗住搵返阿JOE落單, 但有個女職員見我地兩頭望, 就好醒目咁問我地係咪叫野, 同我地落左單嘞!!臨黎呢度食飯之前, 我特登上黎開飯呢度睇下D食評, 好多都話SERVICE 麻麻, 不過我無注意到日期, 可能好耐都未定,但唔理啦, 我都會特別注意佢地 D SERVICE......................我地一開始只係叫左兩樣野, californic club quesadilla & RIB-EYE, 因為得兩丁友食, 費事叫咁多,叫完, 個姐姐仔又問我地要唔要叫野飲, 我就話諗下先, 咁佢就話
店員送左張六折卷比我, 拿拿聲襯住過期前用左佢!!
原先諗住上個星期黎, 點知因為無卜位, 所以無得食,
大約六點五十分去左, 一去到已經有位,
一坐低, 有個職工叫阿JOE 黎SERVICE 我地,
叫完, 個姐姐仔又問我地要唔要叫野飲, 我就話諗下先, 咁佢就話留低一本MENU比我地嘞!!
由於我地有六折, 朋友仔就話, 不如叫本MEGA SIZE 飲品一齊飲. 因為 $11X 六拆都係七十蚊左右, 不如叫啦, 反正佢地都唔比水我地...............
我就話咩唔比呀?? 叫佢比就得啦, 原來你諗住比錢叫野飲, 咁不如叫多樣野食啦, 因為我想飲薯條!!
就係咁, 我地就叫個職工黎寫多個BACON CHEDDER FRIES, 順便叫佢比兩杯水,
呢頭叫完無耐杯水就到嘞, 唔錯, 唔似食評咁寫, 叫極都唔黎!!
同埋成晚加水都加得好密, 真係飲左三分一杯, 佢就即刻過黎加水,
就算食完哂餐, 我地淨坐, 佢都一樣有過黎加水
唔知係咪因為太好生意, 所以真係好似食快餐咁, 份 五成熟RIB EYE都唔洗五分鐘就到,
個男仔一黎到,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,你好, 你地叫 GE XXX到啦,
朋友仔話: 下!! 我地唔係叫 XXX, 我地叫 RIB EYE 喎.................
待應生: 下!! 咁.............係嫁啦, 係你地叫果份嫁啦!!!
咁待應生就放低左 份扒行左去, 到底係咪 RIB EYE, 我唔知, 總知係五成熟就由佢啦!!
焗薯都唔錯, 可惜無薯條, 呢度同 "出後" 唔同GE, 就係呢度 D SIDE DISH 無得揀, 規定左係焗薯同椰菜花!!
11分鐘就比我地兩個KO啦, 我點知時間, 因為有影相囉, HAHA
再過多一分鐘, 薯條都上場咯, 呢度最多人讚的, 就係呢個薯條, $98,
之前都有人彈過, 但我就覺得無問題, 又熱又脆又好味!!
咁奇怪GE?!?! 乜呢度上菜興一道一道咁上嫁咩??? 主菜唔係應該都要等埋一起上嫁啦??
佢又知我地一定係 SHARE 食?!?!? 唔比我地真係一個食 quesadilla, 一個食扒嫁咩???
個薯條我地係後叫, 佢遲黎我都可以接受, 但份扒同 quesadilla 分隔咁耐先上, 我硬係覺得怪怪咁,
就算我地真係 SHARE 食, 你都應該一齊上枱, 而唔係逐道逐道上囉, 不過算啦, 我地得兩條友, 同埋菜與菜之間, 我地都唔洗點等,
講返個californic club quesadilla, $198 一客, 朋友仔原先話咁貴咁ge??? 但我話有六份喎, 都差唔多啦,
原先唔打算叫呢個, 但後尾因為諗住平時我地去開果d餐廳無呢味叫, 所以特登叫 quesadilla 黎食!!
之前落柯打果陣, 個職員有問我地要唔要加40蚊要埋個牛油朵醬, 咁當到 quesadilla 上枱時,
朋友仔話, 加成四十蚊要個牛油梨醬, 真係唔抵囉, 同埋佢入面本身都有放牛油梨, 咁仲洗乜加錢要喎......................haha
到最後, 我地只係花左45mins 就完成左呢餐飯, 食完飯我地仲坐左一陣吹下水, 上吓網, 八點鐘就埋單走人!!
折完之後, 盛惠帝394.8
仲會唔會返黎?!?! 有折咪返黎囉!!
因為我都係比埋鐘意去肥天x度食,
話哂人地一坐低有面包同沙律,
係輸蝕嫁啦,我係貪小便宜嫁啦, 無計啦!!!!