2018-10-16 1019 瀏覽
有歷史故事嘅咖啡店,內裝好靚,保留左好多原來藥材舖嘅擺設裝飾,牆仲掛住好多以往嘅舊相,燈光好柔和,坐得都幾舒服,background music係英文pop song,望住百子櫃聽英文歌,east meets west,都幾特別~叫咗個應該好多人都會試嘅牛油果多士,賣相OK,個碟襯起好靚,未到都係預期一般,牛油果唔算特別香,不過sourdough麵包搽咗牛油就麻麻哋鍾意,因為牛油陣油味唔夾牛油嗰陣油味...同埋其實都真係好貴,完全冇伴碟之下都要$98,隔離有間擺埋牛油果花,又有蛋又有沙律,之前以為已經唔算平,點知原來高處未算高,或者真係target闊太或high end guests~ 另外,咖啡叫咗個太和堂鮮奶咖啡,普通latte$40 ,呢款特別signature就要$48 ,不過飲咗一啖有啲後悔,因為本身鍾意飲咖啡味比較濃嘅咖啡,而呢杯根本就係tea latte,仲要加咗蜜糖,本身麻麻哋有甜...所以之後既然試,就試埋個house blend cold brew,係埃塞我比亞加巴西,反而呢個OK,有趣地帶少少藥材味,可能只係個人理解哈哈總括來講,應該好耐之後先至會有第二次,因為太

總括來講,應該好耐之後先至會有第二次,因為太貴,同埋呢度比較適合呃like ,想嘆番杯精品咖啡就唔會嚟呢度。

牛油果多士
太和堂鮮奶咖啡
Cold  Brew
午餐