2018-10-02 1721 瀏覽
西區一向搞作多多,餐廳唔會比連鎖式大肆入侵。今次係叮叮帶我試附近既創意點心。款式唔係特別多,但就搞FUNSION,又有咖啡飲又有日式西式炒粉麵,話明食點心,其他一律NONONO! 鴨仔荔芋角依個公仔一早已經印左餐紙上面,所以一定係殺手武器!非常好味,食一舊芋角平時會濟左,但依度唔會,冇得頂,必必食! 豉汁排骨飯+3款點心好彩比精明既我見到有套餐,又可以試三粒唔同既點心,58$算係好難得! 順帶一提依度攞位我覺得好難,因為地方唔大、所以多過6人黎飲茶有機會排好耐。我地2個都等左大半個鐘(好彩)。同埋原本係鳳爪排骨飯但賣哂鳳爪,你明的。 豬仔叉燒包你又點會估到咁趣緻既豬仔,竟然係一個傳統口味既包!除左賣相可愛,我覺得依度係醬汁同叉燒係黃金比例。又唔會偷工減料有肥豬肉,你想要都難呀! 黃金魚餃芝麻咁既眼,賣相搞鬼。但食落真係麻麻,因為個皮為左整金魚既花紋,令到皮身非常厚。 又一個寫意既假期,可以坐電車同叮叮嘆個不一樣既早茶,然後漫遊回去。可愛賣相既點心除左有味道既質素,仲有治愈人心既本領。就好似帶我地去左兒童樂園一邊玩樂、一邊吃喝。今次都係叮叮難得話帶我去食既美食,竟然出自佢把口,一定唔

鴨仔荔芋角

荔芋鴨仔

豉汁排骨飯+3款點心

豬仔叉燒包

。又唔會偷工減料有肥豬肉,你想要都難呀!

黃金魚餃

又一個寫意既假期
。就好似帶我地去左兒童樂園一邊玩樂、一邊吃喝。今次都係叮叮難得話帶我去食既美食,竟然出自佢把口,一定唔會差去邊。

很感激你帶給我歡樂難忘的早上,令我一天都浸於泡泡樂園。
2018-09-25
$130 (早餐)
荔芋鴨仔
  • 儍豬叉燒包