2020-11-04 215 瀏覽
章魚燒嚟講無可能唔講真.章魚無雙!食過幾間章魚燒黃店,覺得呢間真係最好食!😋 真.蟹子章魚燒 6粒 $32蟹子有橙色同綠色,睇落勁sharp!綠色嘅蟹子令我有錯覺覺得佢係wasabi味蟹子,但又好似諗多咗😂 蟹子鋪滿咗喺六粒章魚燒上面,木魚絲就擺咗喺旁邊,食客可以按需要嚟決定擺幾多木魚絲上去一齊食。除咗蟹子之外,章魚燒上面仲有好多沙律醬,食落超惹味!咬落口真係超驚喜,外皮燒得少少脆,入面係勁軟心!同埋入面有原隻小章魚,超大隻!啲章魚都算淋身同幾彈牙,唔韌嘅😛Btw提提大家,章魚燒一定要趁熱食先好食,但真係要留心食,唔好辣親個口!軟心嘅章魚燒入面處於液體同固體之間嘅形態,更加易辣親🤕

😋 真.蟹子章魚燒 6粒 $32
真.蟹子章魚燒