2019-04-14 518 瀏覽
宮崎牛宮崎牛宮崎牛!!! 上星期畀個同事燒到~話呢度嘅宮崎牛超級好食,入口即溶,說好的減肥又暫時擱置了,最後都係屈服於宮崎牛之下! 呢度我係旺角創興廣場,但睇環境我覺得係非常舒服,燈光柔和,座位寬闊,抽風系統好,食完唔會成身油煙味。我哋早左黎,唔使等到有位啦,員工非常有禮貌,個個都面帶笑容,好親切咁幫我地帶位。 我最鍾意係呢度嘅自助區,配料整齊排列,款式超多,而且環境好乾淨,好有食自助餐嘅感覺。 老實唔客氣,我係衝着宮崎牛嚟嘅,任何晚市火鍋放題,只要做咗少少任務,就即刻有日本最高級別嘅A5宮崎和牛粒送!!!!!! 食完呢舊和牛,我餐飯都番本左一半!仲要係即場炮製 ,新鮮熱辣!和牛肉質軟腍鬆化,肉味濃郁,入口即溶嘅感覺,係日本嘅味道啊!話明係任飲任食刺身、火鍋放題,一嚟到梗係要點番啲刺身食先啦!呢度嘅刺身有12款任揀,每次最多揀5款,肉質非常新鮮,有男朋友最鍾意嘅八爪魚、帶子!仲有北寄貝、甜蝦、三文魚、黃金魷魚等等,好滿足! 除咗任食海鮮同火鍋放題之外,呢度仲有個焦點==>海鮮成合! 不得了,超級超級豐富,有A 、B兩款海鮮任揀,有龍蝦、膏蟹、扇貝、鮑魚、海蝦、蟶子王、花甲、桶蠔

宮崎牛宮崎牛宮崎牛!!!

食完呢舊和牛,我餐飯都番本左一半!

仲要係即場炮製 ,新鮮熱辣!

話明係任飲任食刺身火鍋放題,一嚟到梗係要點番啲刺身食先啦!呢度嘅刺身有12款任揀,每次最多揀5款,肉質非常新鮮,有男朋友最鍾意嘅八爪魚、帶子!仲有北寄貝、甜蝦、三文魚、黃金魷魚等等,好滿足!

除咗任食海鮮同火鍋放題之外,呢度仲有個焦點==>海鮮成合!
不得了,超級超級豐富,有A 、B兩款海鮮任揀,有龍蝦、膏蟹、扇貝、鮑魚、海蝦、蟶子王、花甲、桶蠔、青口等等。
一定要講下個龍蝦,蝦肉口實大牙,啖啖肉,正到爆!扇貝、聖子王、花甲肉質超鮮嫩!
鮑魚清甜彈牙,有嚼勁,令人回味無窮!
整體海鮮非常新鮮,質素高,食得過!

湯底方面我哋叫咗個鴛鴦湯底,蕃茄湯底同壽喜燒,基本上兩個湯底都令到啲肉質好入味,完全唔使點任何醬料,已經食得好滋味。

我哋encore左三四次特級美國肥牛、黑毛豬豚肉,肉質好鮮嫩,食完好滿足!

肉、海鮮、刺身都食得七七八八 ,係時候填滿一下第二個胃,係自助corner見到個甜品櫃,有六七款甜品任揀,啫喱仔同泡芙都好好食!但真係唔可以食太過份,因為要留肚食重頭戲!

就係雪糕啦,呢度有Häagen-Dazs提供,仲有啲出邊冇嘅味道揀,我揀咗Mango And Raspberry,我覺得呢餐已經回晒本!呢度的確唔錯,下次一定要約friend出嚟!
2019-03-13