2019-03-06
今日夜晚約左一班朋友食飯,每當諗食咩野都有排諗,呢個時候黎食放題就最適合喇。 一入到去我地勁肚餓, 即刻叫咗個刺身拼盤, 個拼盤食得又睇得, 排到好整齊好靚, 搞到我地唔捨得食, 係咁打卡。 刺身款式包羅萬有,有成十幾款咁多, 天使蝦 、甜蝦 、泰式生蝦、 珍寶帶子、 海膽 ,樣樣都鮮味十足。松葉蟹棒、北海道角螺、 八爪魚,仲有我最仲意食嘅松葉蝦鉗, 款款都鮮香四溢, 肉質鮮嫩十足,好正丫!!呢度啲海膽好好食,鮮甜細滑到好似奶油咁,贊👍呢款松葉蟹鉗簡直好食到冇得頂,蟹肉細滑, 蟹香鮮甜吮指回味!尼款三文魚非常新鮮,而且係厚切,每一口都好軟嫩, 值得畀個like!八爪魚刺身大大片, 口感Q彈有咬勁,好爽口丫! 隻生蠔有我半隻手掌咁大隻, 好難一下子成隻擺落口,堅係要要慢慢咁吮吸, 嘩 !真係好肥美丫, 鍾意食蠔嘅朋友,一定要黎試下勒!食完個刺身拼盤 其實我哋已經半飽啦😂, 跟住我哋仲叫咗啲炸物嚟食。 呢度啲炸物種類都算幾多有成二十幾種, 有日式又有韓式 , 可以任君選擇 。例如有沖繩網子蝦卷,日本芝麻雞翼, 日本芝士年糕 ,韓國蜜蜂芥末炸雞 ,韓國芝士炸雞,吉列廣島蠔,海老天婦
呢度啲海膽好好食,鮮甜細滑到好似奶油咁,贊👍
八爪魚刺身大大片, 口感Q彈有咬勁,好爽口丫!
食完個刺身拼盤 其實我哋已經半飽啦😂, 跟住我哋仲叫咗啲炸物嚟食。 呢度啲炸物種類都算幾多有成二十幾種, 有日式又有韓式 , 可以任君選擇 。例如有沖繩網子蝦卷,日本芝麻雞翼, 日本芝士年糕 ,韓國蜜蜂芥末炸雞 ,韓國芝士炸雞,吉列廣島蠔,海老天婦羅沙追魚,天婦羅紫薯,避風塘一口豆腐等等。 款款都係我嘅至愛, 食到我好滿足!!
食完個刺身拼盤同埋啲炸物, 我都已經飽到喐唔到, 如果個肚大啲就好喇, 可以叫埋佢哋啲 壽司、串燒 、日韓小食 , 單睇圖就已經覺得好正 , 大食嘅朋友仔仲可以打埋個邊爐添, 食得我好滿足丫!!
雖然好飽, 但係點都要食埋佢個韓國雪條先走, 我揀咗支芒果雪條嚟食,食落去唔會太硬相反重好軟滑下, 咬落去仲有淡淡清香嘅芒果味添。
另外值得一提嘅係好多放題餐廳都唔會有音樂聽, 但係呢間就有好多韓國當紅熱門歌曲聽,食嘢都好胃啲🤭🤭👍
神戶屋日韓放題
旺角西洋菜街1號兆萬中心8樓