2017-02-17
我呢個放題怪,最鍾意就係食放題!呢間大本瀛日式放題,就最啱我啦,去到旺角兆萬廣場嘅10樓就會見到。一入到去事不宜遲,當然要睇下有啲乜嘢食啦。發現有9張嘅點餐只分別係刺身、壽司、小食、炸物、火炙壽司、卷物、南亞風味同一品料理鍋物。揀咗好多款刺身,師傅話要等一陣,因為要啲時間砌到個盤靚一靚仔,我哋就點住其他串燒食住先啦。分別點左一碟牛舌、翠玉瓜、同埋我最鍾意食嘅尖椒皮蛋同青瓜! 尖椒皮蛋嘅味道比得上譚仔,我鍾意去啲皮蛋夠大隻,同埋啲汁好惹味。至於青瓜反而我就覺得佢切得比較大粒,唔係我心目中嘅薄片青瓜,不過口感來講都算唔錯,幾爽脆。 隨之而來,叫咗個炸榴槤粒粒,表面睇落去呢粒野好似平平無奇,但係咬落去嘅時候,啲榴槤肉非常之熱,爭啲辣到個嘴啊。不過好彩我食得比較小心所以都冇整到,啱晒我同我朋友最鍾意食榴槤! 牛舌同牛柳粒我都有叫,兩者嘅分別唔大,咬落去個口感比較厚身,但係啲黑椒配上隻牛都能夠帶得出牛肉嘅味道。 終於嗰隻刺身船整好左啦!侍應立刻端上俾我哋享用,望落去成隻船我會比75分,因為睇落去啲刺身都好多,而且每一款都起碼有五至六塊以上,搞到我同我朋友都係咁食呀,食到停唔到口。至於點解我會扣
大本瀛日式放題
地址 旺角西洋菜街1號兆萬中心10樓