2023-04-18
平時成日夜晚去食火鍋放題,近排唔想食咁飽,所以今次揀咗去食60分鐘午市定量套餐😉 位於尖沙咀的這間火鍋店,餐廳佔全層,裝修新淨而且地方非常寬敞,木系色調柔和舒服,仲有首好有趣嘅牛品火鍋主題曲會經常播,令到氣氛好歡樂!🤪🍲60分鐘午市定量套餐1. 🐷西班牙栗飼豬梅肉+🐮美國頂肩胛肉($148)2. 🐷西班牙栗飼豬梅肉 + 🐑羊卷肉 ($115)每款肉都會有兩份,份量都唔少,全部肉都是薄切的,肩胛肉牛味香濃,仲唔會好多肥肉,豬梅肉油花分佈很平均和口感嫩口,羊卷肉亦唔羶👍🏻😎🥘湯底 有10款湯底供選擇,有辣有唔辣,任君選擇~ 今次我地叫咗元氣養生鍋,入面有大量人參和雞件,幾滋補!😎👍🏻🔹任食自助區 餐廳正中央有自助嘅火鍋配料區,擺放得乾淨整齊👍🏻🍢丸類 - 各種台式丸類、炸蝦餅、貢丸、墨魚丸、花枝丸、牛丸等等,全部都爽口彈牙!😋🥬蔬菜 - 各種蔬菜、萵荀、粟米、菇類等等,都好新鮮!🍢小食 - 即食炸魚皮、響鈴、涼伴青瓜、涼伴木耳、酸蘿蔔等等,另外還有幾款台式滷水小食,雞翼尖,滷肉飯、滷水豬肚、燉湯,滷水豆腐。🍜麵食 - 新竹米粉、王子麵、烏冬🍺飲品 - 可選生啤、啤酒、台灣罐裝飲品、汽水、
🍲60分鐘午市定量套餐
1. 🐷西班牙栗飼豬梅肉+🐮美國頂肩胛肉($148)
2. 🐷西班牙栗飼豬梅肉 + 🐑羊卷肉 ($115)
🥘湯底
🔹任食自助區
餐廳正中央有自助嘅火鍋配料區,擺放得乾淨整齊👍🏻
🥬蔬菜 - 各種蔬菜、萵荀、粟米、菇類等等,都好新鮮!
🍜麵食 - 新竹米粉、王子麵、烏冬
🍺飲品 - 可選生啤、啤酒、台灣罐裝飲品、汽水、無糖茶、養生花茶等等,😍 仲可以自費珍珠奶茶,冬瓜茶等手搖飲品,相當吸引!
🍡🍧台式甜品 - 自助區可以DIY台式甜品。包括:番薯圓、芋圓、綠茶寒天、愛玉、涼粉、薏米、西米、紫米、紅豆,可以中意邊款就隨意落,再加少許糖漿、花奶,好有出面台式甜品店的feel,超正!😋😋👍🏻 記得唔好錯過呀,好多款都煙韌彈牙,好少火鍋放題可以做到咁高質!😎