2022-12-27 245 瀏覽
今個聖誕同一班好朋友去左灣仔呢間The Optimist 食左個afternoon tea 慶祝🥳 餐廳裝修好有聖誕氣氛,最底呢層系專系食high tea, 樓上1-2/F 就系食d lunch set, 吾同menu呢個tea set cp 值幾高,$198 PP 仲可以任fill 野飲👍🏻同埋野食質素都算ok, 好多時食呢d tea set 都系多個樣多,但呢度d野食同朋友一致都認為幾好食😋 特別系 TRUFFLECROQUETAS (炸黑松露波波)真系有好香嘅黑松露味~另外甜品BASQUE CHEESECAKE 都幾好食,唔會太膩,比較light cheese 食完成set野食都吾覺得好有罪惡感🤭又有得食好野又有得影靚相,都推薦大家可以黎呢間the optimist 一試!