2020-08-11 182 瀏覽
好多人都推介我黎呢一間位於觀塘嘅Cafe,聞名不如一見。一入門口做足安全措施,會有鞋套比你著,亦有消毒噴霧,夠哂安心!我地約莫兩點去食,所以係食到lunch+下午茶。性價比超級高!lunch係百零蚊已經包套餐,套餐入邊有餐湯有麵包條,然後再包一杯飲品。我哋叫咗一個大蝦意大利飯,本來以為大蝦得一隻但係估唔到會有兩隻同埋嗰隻蝦係真係超級無敵大係可以好似我手掌咁大同埋飯嘅份量比我想像中多完全係可以兩個人食一碗飯。另外我哋叫咗一個黑蟹籽卡邦尼意粉,呢個好入味,一啲都唔流。我覺得好好食,下次黎應該會叫返呢個。跟住餐湯係忌廉粟米都好好飲。而飲品既種類好多,我地套餐會包一杯飲品所以叫左藍糖乳酪沙冰,好爽好好飲。我朋友叫咗oreo沙冰,佢都話好正!最屈機係下午茶小食都會包一杯飲品所以我地叫埋熱柚子蜜同熱檸茶比我地係cafe慢慢hea. 小食叫左西班牙雞翼,係炸既,有好多辣辣地既粉,幾好味。之後叫埋一個窩夫雪糕🍦呢個不過不失啦。值得一讚既係除左野食夠平,餐廳好大好闊落,員工唔多但好nice 餐飯食得好自在,真心推介想食性價比高又充滿樂趣既餐廳!疫情下一個relax既下午