2021-09-23 212 瀏覽
之前疫情嚴重無晚市堂食嘅時候 行過白沙道都見到呢間門口企滿人等外賣 已經好想試 有日行過見入面有位 就入咗去 😎知道咗原來犇係讀 “奔” 學到嘢喇今次 👻裝修幾特別 充滿打卡位 真係幾受歡迎 坐低無幾耐都坐滿人喇 可能因為價錢大眾化 👍🏻晚市套餐一百蚊有找 有主食 燙青菜同清茶 飲品可以加錢升級點咗一個牛肉麵跟餐轉 #珍珠奶茶 其實個燙青菜只係幾條白菜加豉油 轉珍珠奶茶都要加 $12 個人認為唔需要跟餐 🥢🧋🍲牛肉麵嘅麵條好食有咬口 湯底亦濃 最正枱面有酸菜任落 令我諗起台北 #永康街牛肉麵 😋# 滷肉飯 嘅肉大大粒食得出係肥肉 不過個飯令我最深刻竟然係酸瓜 #珍奶 偏甜 建議叫半糖 🧐最好味嘅係 #鹽酥雞 香脆肉嫩 可能人多 店員都比較崩緊 所以我有嘢都唔敢多問 快快脆脆食完就走人 本來我哋係牛肉麵跟餐 滷肉飯單點 店員偏偏掉轉嚟落單 初初無為意 走咗之後發覺原來咁樣可以收多十幾蚊 😫💰宜蘭鹽酥雞滷肉飯麵餐轉珍珠奶茶 $110眷村紅燒牛肉麵 $98#台式香腸 $35👉🏻犇之食堂 銅鑼灣白沙道11號地舖.__________#台灣美食 #銅鑼灣美食 #紅燒牛肉麵 #犇讀奔#causew
知道咗原來犇係讀 “奔” 學到嘢喇今次 👻

👉🏻犇之食堂
銅鑼灣白沙道11號地舖
__________
#台灣美食 #銅鑼灣美食 #紅燒牛肉麵 #犇讀奔
#causewaybay #taiwanfood #beefnoodlesoup #Braisedporkonrice
#紅焼牛肉麺 #ルーローファン

__________