2022-01-17
觀塘駱駝漆出哂名多野食多野玩,樓下好迫好多人,但一上到來URBAN CAFE 就覺得好舒服,好享受,呢間小店值得我老遠再來。點解?因為食物份量足,味道好,環境寬敞舒適,貓咪友善可愛。咁岩平日放假,都想食好啲。我同朋友兩個人嗌咗兩個午餐。午餐都包餐湯、麵包條同餐飲。湯同麵包條真係有驚喜~ 感覺廚師好細心,麵包條都是甜甜、脆脆的~ 浸落去香濃的磨菇湯入面,好夾呀~法式芥末籽豬排配薯菜~ ($98)豬排難得唔鞋,鬆軟得來,仲幾多肉汁,調味適中唔太咸~另有三片烤蔬菜,都吸收哂肉汁,好JUICY 入味!仲有薯條都係新鮮炸起,睇得出係用心製作。~煙三文魚黑松露忌廉芝士班尼迪配酸種包~ ($88)小妹好鐘意食蛋。班尼迪做得好食都好高技巧~隻蛋夠哂流心,用蛋黃汁點個實的的麵包。麵包真係好好味,好足秤~ 仲有個汁,點麵包食好好味~呢個價錢有得玩有得食,食物質素仲好高,真係無得輸!貓貓們周圍行來行去,好治癒~
點解?因為食物份量足,味道好,環境寬敞舒適,貓咪友善可愛。
(左) 草莓荔枝紅莓乾花茶 (右) 蘋果玫瑰普洱茶
~法式芥末籽豬排配薯菜~ ($98)
法式芥末籽豬排配薯菜
~煙三文魚黑松露忌廉芝士班尼迪配酸種包~ ($88)
煙三文魚黑松露忌廉芝士班尼迪配酸種包
呢個價錢有得玩有得食,食物質素仲好高,真係無得輸!
貓貓們周圍行來行去,好治癒~