2022-11-08
💛好味指數:4.6/5💛💜回頭指數:4.5/5💜又俾啲新奇有趣嘅嘢吸引咗😎今次又試新嘢喇!係雪糕咖喱飯,而且仲同蠟筆小新聯乘,成個感覺都好有趣🍛呢個小新系列只限銅鑼灣和大埔分店,除咗雪糕咖喱飯仲有小新周邊產品,Fans唔好錯過😝✅雪糕咖喱牛肉飯$118凍冰冰嘅阿波羅雪糕配上熱辣辣嘅日式咖喱,俾我想像中夾😋除咗中和辣味,雪糕口感仲有啲似Cream咁,不過雪糕筒配咖喱就唔太啱我口味🫣我地選咗Normal小辣,因為職員話咖喱偏甜唔會好辣,都真係唔算好辣🌶我都幾鍾意食甜咖喱,搞到我都好好奇到底美冴大辣會係點🤣媽媽發脾氣應該辣到飛起😝🤰🏻跟餐配腐皮壽司、麵豉湯和動感超人芒果特飲,飲品賣相好吸引,味道偏甜,不過芒果味唔算太濃🥭✅松葉蟹肉和牛丼$128有松葉蟹肉、蟹籽和肩板腱和牛,牛肉的份量都幾多🐮啲牛肉的質素都唔錯🥩🐻總結出於好奇心絕對可以試吓😌除咗雪糕咖喱飯仲有普通咖喱/丼飯食,都唔錯👍🏻📍スーパー丼 (駱克道) (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道501號地舖
💜回頭指數:4.5/5💜
✅雪糕咖喱牛肉飯$118
✅松葉蟹肉和牛丼$128
🐻總結
📍スーパー丼 (駱克道) (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道501號地舖