2017-08-22 84 瀏覽
今天朋友邀請到元朗食好西,不過朋友好有誠意,試試吧!聽說有間新開店舖食漢堡包,而且幾有特色,我們就試試看。去到都搵左下,但天氣太熱,所以路在口邊,很隱蔽小處,原來有間特色店舖在門口睇完餐牌,感覺價錢可以接受,大家就試試看店舖幾有特色,但位置唔多,有點外國風味,我心想早知約夜晚,飲下酒,食下飯幾happy我睇過熱門菜,我就點了達拉欺烤菇漢堡(加28可轉餐配薯條,凍飲),櫻花巴馬火腿卡邦(加22可配薯條凍飲),明太子雞翼起初諗住,漢堡包喎,食咁多間,沒什麼特別,這間吸引我是佢有菇類,而且有素食漢堡來到喇,很心急,即相機食先,第二緊係睇下好唔好食啦!眼見嚟到,有點呆滯,見到好多肉汁,但唔係醬汁,睇落超 juicy , 我真係無諗過會咁juicy 第一麵包硬度適中,夠軟綿綿。個菇唔洗講,無諗過加在漢堡上都超好食,重點不乾身,超juicy,而且好大隻菇菇,超吸引。這點我完全無諗過。個牛肉漢堡都超多汁,但唔係普通醬混合而來,真是純自調自家制醬汁,加上肉汁造成的,所以完全品嚐到牛肉味,加上薄薄容化的芝士,豐厚的材料,搞到我無從入口,堡堡不算太大,份量也算適中櫻花巴馬火腿卡邦尼,卡邦尼意粉食得多,很少
在門口睇完餐牌,感覺價錢可以接受,大家就試試看

,堡堡不算太大,份量也算適中

櫻花巴馬火腿卡邦尼,卡邦尼意粉食得多,很少咁莊觀,算少見,一絲絲的蟹肉,加上滿滿芝士,生蛋黃,而且還有一大片巴馬火腿,睇見都流晒口水😃😃😃
材料超豐富,賣相掂,而且真的很好食,不過好漏,這個意粉有點綠色物體,好得意,脆脆的但又唔係豆類植物,又唔係筍,好鬼得意,而且超多蟹肉芝士,未試過咁豐富意粉

明太子雞翼,熱辣辣食超掂,無腥味,但凍左就帶點腥,這問題有待改善,不過冷卻左點左特制醬汁,可以減低腥味,不過超滿意,因無骨,啖啖肉,而且超多明太子,好充實,如果保留到恆溫,這是餸酒必備

還有未提薯條,熱辣辣,脆卜卜

本嚟心想飲踏步豬古力,點知售罄,好失望,下次我一定試到你。無辦法唯有靠服務員幫手介紹,服務員介紹了蜜桃伯爵茶,我們試了,感覺唔錯,重點唔太甜,有桃味,還有桃桃果粒 yummy,另外一杯就是檸檬百爵茶

整體價錢唔算貴,而且無論食牛唔食牛都品嚐都漢堡,這對素食者一大喜事

食東西重點,好食,服務態度,這間店價錢大眾化,而且都唔錯,服務態度好,食東西就是要這樣,令我超滿足的一餐,兩個人食抱住個肚走

如果再試我可能試特大漢堡,睇落好吸引,而且材料都勁豐富,有點不知所措,還要飲返兩杯先,見到好多特別啤酒,所以好想試
豐富滿足的一餐,值得一食再食

• 達拉斯烤菇牛堡
  • 櫻花巴馬火腿卡邦尼