2023-11-21 23 瀏覽
住大西北既我weekend最鍾意係附近既cafe chill下,今次我就分享一下我pocket list既其中一間,佢係一個轉角位,墨綠色外牆好有型,仲有兩邊望街景既位成個感覺都好岩打卡,店入面位置唔算太多,假日黎既時候都要等下位,不過好野唔怕等嘛~~~😊 ——————————————————————————— 🔵Peekaboo 藍莓咖啡 從來未試過飲藍莓加咖啡呢個combination, 裏面有新鮮藍莓,活性碳,nutty espresso 加奶蓋 🤤 唔太甜,最主要甜味黎自藍莓🫐 除咗藍莓肉之外,我都超鍾意裏面啲活性炭帶嚟嘅獨特口感!成杯飲品靚到cocktail 咁! 🟡Eggs BennyEggs Benedict pancake 版!可以選擇三文魚或火腿,兩個都想試,但係最後都係揀咗火腿 🍖 個pancake嘅質地同味道真係冇得頂 🤤 香甜鬆軟配流心蛋,hollandaise 加埋咸香火腿真係相得益彰🤤🤤🤤⚫️ London Fog其實就係Earl Grey Tea Latte,佢個分層做得好靚,一入口感覺好香滑,奶香再配搭茶既獨特香氣,而且味道唔會太甜,

———————————————————————————
🔵Peekaboo 藍莓咖啡

🟡Eggs Benny

⚫️ London Fog
其實就係Earl Grey Tea Latte,佢個分層做得好靚,一入口感覺好香滑,奶香再配搭茶既獨特香氣,而且味道唔會太甜,好岩我呢d其實唔係好飲到咖啡既人,好飲❤️❤️

🔴 Mr. Lobster
滿滿既牛油果+龍蝦沙律,淋上滿滿既maple & honey mustard,好滿足。龍蝦肉份量好多,再配上牛油果係想像唔到都幾match!要再讚多次pancake口感鬆軟,三樣野加埋一齊食,一入口就覺得好幸福😳