當日晏晝去到已經大排長龍,都等左40分鐘左右先有位。而佢入面樓底都幾高,而且綠白色牆身同整體既擺設配搭有種外國cafe既感覺,不過佢鋪面好細,所以坐落會覺得有d逼。佢成間鋪都係以pancake同coffee為主,今次就叫左依個Bacon & Egg Pancake,pancake上面配有煙肉、薯餅同煎蛋,而側邊有楓糖同烘過既杏仁片,平時比較少食依個配搭,所以覺得都幾特別。個pancake唔似平時好鬆軟個款,而係食落會有d咬口,比平時食開既實身。雖然佢係以pancake為主,但個人覺得佢d配料都好食,煙肉香得黎唔會過鹹/過油,薯餅香脆,煎蛋流心有燶邊。整體味道都襯得唔錯,而且食一份都已經非常飽。另外叫左杯叫Ying Yang既咖啡,佢係咖啡入面加入左竹炭,令到個漸層有d似墨水化開咁,飲落會比一般既咖啡無咁濃同易入口。

Bacon & Egg Pancakes

Ying Yang