琴日去左錦田行跳虱市場,同埋行吓個壁畫村睇吓樹屋同魚塘,但其實錦田都幾難搵野食,係果條市中心街除左KamtinPizza同幾間東南亞小店都冇咩好選擇,而佢有啲特色Cafe又比較偏僻,所以就去左近大街嘅呢間KoKkok泰國🇹🇭餐廳,都幾多人幫襯!👍👍因為我哋都幾多人差唔多七八個,所以都等咗一陣先有位,入到去裝修地方唔算大同靚,但都有少少泰國風味,加上錦田本身就有啲小東南亞嘅感覺,所以食嘅時候都有少少幻想好似去咗泰國咁。我哋叫咗最common嘅泰國船麵同豬頸肉飯咁,特別d有個蕃茄蟹肉麵出需好少見到,青木瓜沙律同無骨鳳爪咁,最重要係嗰個泰國奶茶泰式奶茶🥤真係好有泰國風味,我本身飲奶茶會心跳好快都試左一杯!

香茅豬扒金邊粉
蕃茄湯蟹肉面