2023-02-10 18 瀏覽
同朋友響Yoho Mall行完,去附近搵下有無d 西餐食下,咁岩見到呢間鋪細細地,裝飾得幾靚,一於試一試佢啦。入到餐廳,佈置同燈光都好浪漫feel,好適合情侶或朋友黎食下野,傾下計,好舒服。打開Menu 都幾多選擇,花多眼亂,好多野都想試,最後同朋友決定叫兩個Set Dinner。頭盤係柚子提子乾雜菜沙律,份量唔少,上面淋左d 檸檬汁,加上提子乾既甜味,作為頭盤係十分開胃。是日餐湯係南瓜忌廉湯,難得地係熱辣辣的 (因好多餐廳都是暖暖的甚至凍既),南瓜味很濃,入面有少許粟米粒,令湯更加香甜。蒜茸包上面蒜茸充足,包焗得十分香脆,值得一讚。主菜方面我揀左燒澳洲頂級牛肉眼扒,賣相十分精緻,配上南瓜蓉及西蘭花,減低只食肉既油膩感。牛扒份量頗大,肉汁豐富,岩哂我呢d 食肉獸。朋友既主菜揀左燕麥啤酒燉紐西蘭羊膝。第一次食羊膝,幸好地唔會好肥,亦都無羊羶味,同樣地配上南瓜蓉及西蘭花,食哂都唔會覺得膩,有機會都可以encore多次。最後飲品我揀左蘋果玫瑰花茶,食完咁豐富既主菜後,再飲一壺清清地既花茶,十分舒服。朋友揀左新鮮芒果奶昔,開頭都有d 擔心會唔會落芒果醬,但朋友飲過後表示係新鮮芒果,而且十分清甜

最後飲品我揀左蘋果玫瑰花茶,食完咁豐富既主菜後,再飲一壺清清地既花茶,十分舒服。朋友揀左新鮮芒果奶昔,開頭都有d 擔心會唔會落芒果醬,但朋友飲過後表示係新鮮芒果,而且十分清甜,好快就飲哂成杯。

整體黎講呢餐食得十分滿足,環境舒適,員工態度十分好,尤其滿意既係上菜速度,唔會一次過上哂所有菜俾你 (因為好多時食唔切就會灘凍哂其他野),佢地會等你食哂頭盤先再上湯,所以湯 或者之後既主菜 上菜時都保持應有既溫度,非常欣賞佢地既細心。