2018-05-07 1167 瀏覽
友緣西餐元朗區一直都有很多美味的餐廳,Forever 係其中一間, 裝潢簡約,以灰銀白色為主,餐廳的座位空間合理,坐得舒適。我已經唔係第一次黎,係特別喜歡餐廳中央的水晶吊燈,加上燈光的效果就是很美,而且還有些波波吊飾,怎麼影都美,甚有情調。黑松露餐湯,十分之喜歡呢個湯,勁香黑松露味,口感creamy唔稀身,每啖湯都帶有什菌,口感非常豐富。餐廳還有優惠可加一元就可品嚐一款小食分別有挪威煙三文魚沙律,大蝦伴薯容。 大蝦肉汁彈牙,薯蓉香口惹味。沒有失望,絕對超值。 煙三文魚沙律,雖然份量不是很多,但一個人真的很夠。餐包係熱辣辣嘅丹麥多士,外脆內軟,牛油味香濃。小食叫了水牛車打芝士雞翼, 醬汁比較獨特而帶點微辣,也沒有雪藏味, 配少量沙律,非常開胃。紐西蘭頂級肉眼,叫左七成熟,牛肉鬆軟,牛味重,呢個價錢都算非常超值,所以呢個扒做得好好, 肉質結實牛味重,肥肉少、筋部少,用刀輕鬆就能把牛扒切開,肉汁豐富,原汁原味。黑松露帶子意大利飯,,一大片煎香既帶子置於飯面,十分吸引,伴碎黑松露於飯中,黑松露混以黏稠濕潤的意大利飯中,每一口都帶有松露香味,口感更為綿滑細膩。甜品揀左表面烘得焦香的法式焦糖燉蛋,
友緣西餐

餐包係熱辣辣嘅丹麥多士,外脆內軟,牛油味香濃。

甜品揀左表面烘得焦香的法式焦糖燉蛋,外脆内滑,蛋味濃而幼滑。最妙是表面那層焦糖,咬落去咔嚓一聲,又香又脆。

另外有好多特飲可以選,只需加10 蚊就飲到! 我叶左綠色嘅永恆寶石,青蘋果味好醒神好清新, 入面重有小小爆珠,味道唔錯。

餐廳環境好寧靜,亦好闊落,食物整體都好有誠意,服務亦不錯,十分抵食。

2018-05-07