餐廳: 1樓冰室 (谷亭街)
資訊:

2024-05-17 13 瀏覽
之前兩場金塊對木狼,幾乎要剪波衫嘅級數,突然第3場醒番,大快人心佢份量以早餐來講唔算太大,雖然餐牌寫到龍飛鳳舞咁,但其實蛋放咗喺碗麵入邊,碗麵都係普通份量嘅米線,牛肉都不怎麼多米線份量就唔多,亦都不大彈牙感覺,軟綿綿的一大碗米線,沙嗲牛肉的份量亦不太多,偏向鞋身,你可以話佢冇乜用梳打粉去醃嘅;沙嗲味道都充足,因為內裏有一點沙嗲醬,以及混入了少許花生,味道尚算香,不過還是普普通通,不見得特別出色。所謂的炒滑蛋亦都只係大大塊四方形嘅炒滑蛋放埋喺湯入邊,那邊會比較熟,熟得滯就梗係冇咁滑其實個餐包本身都算係質素唔錯,烘熱了軟綿,如果將呢個炒蛋放喺餐包隔離,又應該會更上一層樓啦。奶茶味道都是普通,茶味不算特別出眾。老細都算係正面,幾好禮貌嗰種。睇餐牌吸引,內進試早餐都是麻麻,叫做唔使$40 有個早餐還可接受

佢份量以

米線份量就唔多,亦都不大彈牙感覺,軟綿綿的一大碗
米線,
不過還是普普通通,不見得特別出色。

所謂的
炒滑蛋亦都只係大大塊四方形嘅炒滑蛋放埋喺湯入邊,
那邊會比較熟,熟得滯就梗係冇咁滑

其實個
餐包本身都算係質素唔錯,烘熱了軟綿,
如果將呢個炒蛋放喺餐包隔離,又應該會更上一層樓啦。

奶茶味道都是普通,茶味不算特別出眾。

早餐