2023-08-28 298 瀏覽
星期五放工唔想煮飯🫠 行到嚟元朗市中心附近一間唔係太起眼嘅冰室,見到佢好多類型嘅小菜碟頭飯都有就入嚟幫襯🤔我哋今晚兩個女仔叫咗個二人小菜套餐💫🌟兩碟小菜配兩碗白飯兩碗例湯+2杯嘢飲(凍飲加$3),總共食咗$151🌟👉🏻例湯唔記得咗影相係青紅蘿蔔粟米煲豬骨 飲落唔覺有味精,但當然冇自己煲咁鮮甜啦👉🏻凍檸茶 🍋 凍華田🥤好大杯叫咗少冰少甜真係有少到 正正常常幾好飲由於真係太肚餓食到一半先發現唔記得咗影相👉🏻粟米魚柳🌽🐟我覺得佢同大部份茶餐廳或者大排檔嘅粟米魚柳質素差唔多 個皮唔脆都唔太厚唔鹹唔口渴我已經好滿意啦🤓🤓👉🏻蜜椒薯仔牛肉🥔🥩好夠鑊氣 薯仔炸得好脆😋牛肉唔韌都係唔會太鹹同行友人有試過佢嘅早餐嘅沙嗲牛肉就略嫌今晚嘅牛肉「乸」得比較多我自己就好滿意啦,差唔多食晒成碟❤️🌞總括而言,佢算係一間性價比OK嘅茶餐廳,佢另外亦都有唔少碟頭飯扒餐常餐等嘅選擇下次唔想煮飯嘅話我都會嚟食✨環境衛生: 7/10 唔知係咪我哋坐得較近門口冷氣唔太足夠亦都同隔離座位比較近🥵🥵✨味道: 8/10✨性價比:8.5/10✨服務態度:8.5/10

我哋今晚兩個女仔叫咗個二人小菜套餐💫

👉🏻粟米魚柳🌽🐟
唔鹹唔口渴我已經好滿意啦🤓🤓

👉🏻蜜椒薯仔牛肉🥔🥩
好夠鑊氣 薯仔炸得好脆😋牛肉唔韌都係唔會太鹹
我自己就好滿意啦,差唔多食晒成碟❤️

下次唔想煮飯嘅話我都會嚟食

✨環境衛生: 7/10