2016-05-15 626 瀏覽
是夜無心插柳下幫襯了。餐牌內容相當豐富,有肉燥飯類、有湯麵類、有冷麵拉麵、有咖哩,還有台式飲品。不要被舖名欺騙了,以為只是賣麵,其實很港式未定位的,但麵食又不錯喎!食過標榜正宗日式拉麵的人,相信對港式拉麵或附加日式拉麵的,冇興趣。可是,我竟然揀了招牌豬軟骨拉麵,只因它說明湯是豬骨熬成,重點係招牌($58)比揀選日式($68)的平十蚊,姑且一試。可能冇期望,卻很出色。。。 湯底比想中濃鮮,爽身不稔口。麵質也不錯,軟硬適中,豬軟骨尤其超正,好耐冇食這些冇肥肉,冇醋味,啲骨真係軟稔既豬軟骨喇!另叫了咖哩吉列豬扒飯,咖哩係日式少少甜帶微辣,豬扒炸得外脆肉軟,不會太乾或太油,不錯。是晚,雞扒 雞翼 豬軟骨 賣晒,識食既下次知叫咩先喇~下次我會試沾麵,見到有人食緊,好吸引
是夜無心插柳下幫襯了。

是晚,雞扒 雞翼 豬軟骨 賣晒,識食既下次知叫咩先喇~
下次我會試沾麵,見到有人食緊,好吸引
招牌豬軟骨拉麵
舊豬軟骨幾軟骨😱👍