2023-06-30 63 瀏覽
今日放假同朋友去yoho 行街,知道附近雞地多好野食,行過去望望睇下食個early dinner。七點前有七折,吸引左我既眼球。這是鳳攸南街美食集中地。裝潢很有文化氣息,分左右佈局,左店主打打邊爐,右店主打川菜。右店掛滿了竹整的魚,栩栩如生,活靈活現。這年頭,除了醒獅,這些玩兒是買少見少。因為天氣炎熱,都係放棄打邊邊,決定試下呢度既川菜。點菜全程手機落單,好方便。食得川菜,水煮魚一定唔少得,呢度落單果陣無辣度選擇,可以落完單後同職員講聲。魚塊數量都唔少,仲有薯粉係底,兩個人食夠晒唔使再嗌澱粉質。朋友鐘意食香口野,所以好貪心咁嗌左炸大腸,黃金蝦同黃金魷魚。初時都覺得好唔健康同2條友仔肯定食唔晒,但呢度既炸物真心唔錯,即叫即炸之餘,黃金咸蛋味又勁好,朋友真係汁都食埋。推薦黃金炸物最後內疚感使然,清清地一道上湯菜。加支茶潤潤肺7點前埋單7折再加埋一,呢餐 530,食到捧住個肚走。職員有禮,服務抵讚!

七點前有七折,吸引左我既眼球。這是鳳攸南街美食集中地。

推薦黃金炸物

最後內疚感使然,清清地一道上湯菜。

加支茶潤潤肺

7點前埋單7折再加埋一,呢餐 530,食到捧住個肚走。
職員有禮,服務抵讚!
2023-06-29