2018-08-07 144 瀏覽
本身我對炸野一直又愛又恨,因為怕熱氣,而且通常岀面食既炸漿厚得黎又無味!但炸野的確香口,令人禁不住食唔停口😻係女朋友介紹下,就開始對百利來上癮。由百利商場細舖到今日落户元朗,我地倆口子有時間就會去探下老闆娘同埋好多我地必食必飲既wishlist!!其中我自己最愛就係佢地碗足料花膠翅☺有雞絲、花膠、冬菇、素翅,每次一座低都會order一人一碗,加埋麻油,香醋,真係食到Lam lam脷👍🏻另外,我自己好鍾意食煎釀三寶,呢到既魚肉份量非常足秤,切碎左既香葱,完全唔腥!有雲吞、茄子、青椒,等你一次過試晒唔同口味👅女朋友就最愛佢既炸燒賣,百利來自家製辣醬真係非同凡響,蝦米仔魚仔炒得好香脆,加埋菜莆,每次都要問老闆娘拎多d先夠食。講返佢既炸燒賣,炸得外脆內軟,唔係d死實麵粉質地,難怪每次嗌8粒,都仲想encore啦😋炸豆腐同炸墨丸都係每次必叫,豆腐炸完依然保持豆香軟滑,加埋啲蒜蓉,真係好味到呢!另外一定要介紹佢地既果汁😻食完咁多炸野,飲埋佢地既自家制果汁,即刻好似無咁熱氣咁。百利來會有好多估你唔到既配搭,就好似紅火龍果菠蘿,蘋果桃,雪梨荔枝等等..十幾蚊支真係好過去便利店買防腐劑添加既飲品啦!寫完
麻辣雞絲冷麵
炸燒賣墨魚丸

雞絲花膠碗仔翅

煎釀三寶

蒜香炸豆腐

車厘茄菠蘿汁

寫完呢個食評,令我又好想再走入元朗搵阿靚開餐喇👅👅
2018-08-03
$100 (宵夜)
麻辣雞絲冷麵
炸燒賣墨魚丸