2023-01-26 646 瀏覽
最近樓市跌,今個假日無野做,一於入朗屏睇樓!連睇十多個單位,睇睇下都吾知時日,一望就已經係夜晚九點,唔屬元朗既我係教育路兜左一圈搵食,但都無岩心水,印象中係元朗西巴士站有一檔許xx車仔麵,本想一試,可惜行到去已落閘!行過背面,望到有喱間餃子店仲未收,就直接入去!一入到去,環境簡約,6,7張枱配上功夫凳,什有江湖味!睇睇餐牌,款式都幾多,有自家製餃子,又有豬手,牛腩,雞翼,而且有套餐,價錢相宜!好快手,一位姐姐就叫我地落單,因為廚房就收。我原本叫左碗$38香甜南瓜餃(豬肉)配上海麵,可惜上海麵賣哂,無奈轉米線。男友人叫了碗$38清甜蘿蔔餃(豬肉)配粗麵,另加6蚊罐裝可樂。遠處見到一大盆辣菜甫,就問姐姐是否自助?姐姐回答:要收錢架,3蚊一碟!要唔要?既然問咗,又唔好意思唔要,咁就要一礏喇!3蚊一碟,份量吾多,勝在過下癮!味道正正常常,唔會太辣,無特別驚喜,下次可以吾洗加錢嗌👻過多5分鐘,2碗餃子一齊到!一望,大大粒,有5粒!喱到既餃皮似廣東云吞皮,滑滑的!👍👍我既南瓜餃,餡料豐富,食到南瓜甜味,豬肉跟南瓜比例剛剛好,有肉汁,好滿足!有9/10分!而男友人既蘿蔔餃就有點失色,唔係好食到蘿蔔,
最近樓市跌,今個假日無野做,一於入朗屏睇樓!

好快手,一位姐姐就叫我地落單,因為廚房就收。

辣菜莆

而男友人既蘿蔔餃就有點失色,唔係好食到蘿蔔,可能變左蘿蔔溶🤣,但肉餡都好足!有7.5/10分!
麵方面,米線正常,粗麵就不夠彈牙,但份量搭夠!打和
湯底方面,唔係老火湯,又唔算味精湯🤪🤪normal🤣

整體來講,餃子值得食!會回頭!
香甜南瓜餃,蘿蔔餃