2024-01-21 378 瀏覽
📍味仟食店 ⭐️暖笠笠炭火煲仔飯呢間係我嘅中學回憶🥹記得嗰陣時都係冬天,溫書溫到夜一夜,又凍。轉角見到間煲仔飯,就行咗入去。熱辣辣送上嚟,一開蓋啲煙湧出嚟,好香!事隔多年再去食,係回憶的味道🥰雖然佢而家要大排長龍😂我同朋友仔鋪都未開就去排隊!建議大家都要早少少,佢夜晚6:30開舖,大概6:15左右去到就差唔多!如果唔係有排等,因為佢舖頭好細🙈✨ 毛家辣田雞煲 $75👍🏻👍🏻👍🏻食辣嘅朋友仔,一定要揀毛家辣!有辣真心香口好多!同埋佢其實都只係少少辣,如果再辣啲會更加好食!😋呢間嘅煲仔飯粒粒分明,仲要有飯焦,好正!朋友叫嘅田雞,其實我唔係好食🤣盡我所能試咗一舊,都真係好滑,但係始終克服唔到心理關口🙈✨ 窩蛋牛肉肉餅煲仔飯 $84 👍🏻👍🏻👍🏻叫咗一個唔辣嘅試,三拼,可以叫多幾個餸!呢三樣嘢撈飯真係好正!最後忍唔住攞左毛加辣嘅飯撈埋一齊食🤤正!!!窩蛋上咗之後焗多一陣,會更好食!🤩
📍味仟食店 ⭐️暖笠笠炭火煲仔飯

✨ 毛家辣田雞煲 $75👍🏻👍🏻👍🏻