2023-02-17 23 瀏覽
今日放工經過見到間鋪頭細細,但裝修幾骨緻即刻行埋去睇,個MENU 都幾岩心水,一於試試佢。雖然已經係夜晚8:30,但店內得番一張枱,我地坐低後有人想入黎都無位lu。燒蠔聞說呢度既蠔係幾出色,果然無令我失望,蠔肉厚身,加左香蒜之後更加香甜。德島縣三品雞盛睇Menu見到呢度有個「燒雞胸三角軟骨」有d興趣,一向都唔太鐘意雞胸肉鞋烚烚既感覺,但呢個雞胸三角軟骨好得意,食落脆卜卜好咬口;雞腎切得夠厚,好食;雞肝燒得岩岩好,少有地唔油膩,食多串都仲得!喜之次一夜干(日本大眼雞)第一次食呢種魚,魚唔算太大條,但魚肉夠實,唔會一夾就散果種,薰上特別配製既魚汁,食落魚味更濃。燒羊架肥瘦剛好,完全無蘇味,點埋芥辣更好味。原條魔女茄子平時好少會食茄子,除非係燒茄子啦,呢個魔女茄子好鮮甜,上面有d肉碎,用黎送飯應該都OK呀!滑蛋牛拖羅飯食完幾樣之後,覺得可能都需要d澱粉質,所以叫左呢個飯。牛肉既份量都幾多,for我同朋友share 係岩岩好!總括黎講餐廳既性價比係高既,鋪仔細細但環境舒服,適合飲下啤酒食下野,同朋友傾下計,同時餐廳係無限制食用時間既,值得一去。

燒蠔

德島縣三品雞盛

喜之次一夜干(日本大眼雞)

燒羊架
肥瘦剛好,完全無蘇味,點埋芥辣更好味。

原條魔女茄子

滑蛋牛拖羅飯