2018-05-20 1129 瀏覽
週五入洪水橋,行經丹桂村路諗住去大發茶餐廳嘆下奶茶,晚上就食埋飯先出翻九龍。經過旁邊見到依間六品就試下啦。兩個人食,唔係食好多,就叫以下食品:1.半隻重慶麻辣雞煲2.響鈴3.烏冬整體嚟講,重慶個湯底已經唔得,我叫中辣,但唔辣又唔麻,得個咸,師傅當日唔知係唔係味蕾有差異!其次係我要半隻雞,居然無雞胸肉,無雞腿及雞翼,都唔知半隻雞的雞件去晒邊!雞肋位就多,最奇怪係有8條頸,每條約寸半,隻雞條頸點長,都唔會有咁多件掛?就算我叫半隻雞,您哋比原條頸我食,都唔駛比8條掛?最後,如果大家都要去依間嘢食雞煲,建議唔好要預製雞煲(唔知得唔得😐,唔得就預咗同我一樣😉),要求生雞出,續件自己放入煲自己煮。最最後,覺得依間嘢對客戶真係好份😡
兩個人食,唔係食好多,就叫以下食品:
1.半隻重慶麻辣雞煲
2.響鈴
3.烏冬

最最後,覺得依間嘢對客戶真係好份😡
重慶麻辣雞煲
2018-05-18