2021-08-26
元朗YOHO行完街過隔離幾條街搵嘢食!俾我發現呢間新餐廳既出現,有我鍾意食既烤魚同水煮煲同麻辣香煲!🔥立即入去坐低點餐啦!由於同伴唔係好食得辣,所以今次選擇左烤魚,今期係鱸魚🐟$288。湯底有老坦酸菜/成都麻辣/泡椒豆腐揀!我地就揀左小辣既泡椒豆腐!而辣度有大/中/小選擇!如果想加配菜,有成20多款配菜可加錢另配!我地就加左萵荀片$12同黑豚肉$22!跟餐仲會有一個主食揀,飯/米線/薯粉!而選擇粉麵亦可以選擇湯底,我地揀左清湯薯粉!點餐後等大約十分鐘,食物就送到枱上啦!由職員點火黎整熱個烤魚!碟魚好大碟,而且見到配菜好豐富!有兩條大鱸魚再加上豆卜、芽菜、豆腐、黑豚肉、萵荀配上濃濃湯底!食材新鮮又惹味!而清湯薯粉係另上既咁就唔怕無位食魚啦!薯粉有冬菇、雲耳、芽菜、豆卜,完全唔洗擔心太清淡!仲要好健康呀!兩個人食到飽一飽!再去附近買埋生果就打道回府啦!
兩個人食到飽一飽!再去附近買埋生果就打道回府啦!