2019-07-31 249 瀏覽
今晚黎到元朗呢頭搵食 元朗不嬲都好多好野食 好多唔同既特色小店 咁我地今次就揀左呢間story steak and pasta 想分別試試個牛扒同意粉 估唔到又出奇地好食 咁我地大約7 點30 左右去到 鋪頭都幾靚同顯眼咁我地睇過個menu都覺得岩食同埋唔太貴所以入左去試試佢我地2個人一共叫左2個main set,同一個小食 講講個main set先 佢係配送個餐湯同埋蒜蓉西多加一杯野飲既 本身個人都好鐘意飲羅宋湯 個湯好濃味 好重蕃茄味 同埋d配料都好足 所以認真唔錯 另外個南瓜湯都有個拉花仔係上邊 岩曬人地打卡啦 味道黎講個南瓜味都幾出 同埋面頭陣拉花令到個湯更加creamy黎到main dash 啦 係我最期待既牛扒(美國西冷安格斯西冷牛扒$138)咁我呢次就叫左7成熟 有少少血水 對我黎講岩岩好 唔會太難咬同太硬 well cooked 西冷牛扒個肉汁都可以鎖住係入邊 幾好食 一野就食曬成塊扒 而且呢個薯蓉都落得比較多少少奶 所以睇到圖係水狀少少 但奶味好香 薯蓉都打得好碎 好滑黎到第2個main dash 啦 就係 忌廉汁磨菇煙三文魚$98

咁我地睇過個menu都覺得岩食同埋唔太貴所以入左去試試佢

我地2個人一共叫左2個main set,同一個小食

羅宋湯
南瓜湯
蒜蓉包

美國安格斯西冷牛扒加薯蓉

黎到第2個main dash 啦 就係 忌廉汁磨菇煙三文魚$98 價錢唔算貴 醬汁好濃 重忌廉同埋芝士味 d菇就係碎上 撈埋係意粉入邊 食落好有口感 加埋煙三文魚食就一流 因為第2日要返工如果唔係加返杯酒撈埋煙三文魚食就超perfect match 啦

忌廉汁磨菇煙三文魚意粉魚

野飲就如下 分別係凍朱同埋檸檬柚子蜜

凍朱古力

最後就係雞翼啦 我覺得煮得好出色 應該係新鮮煎出黎 好脆 再加上本身都有足夠既醃料 咬落去好香口 值得一試

串燒水牛城雞翼(三串六件)

總括黎講講 本地小店都值得我地試一試 因為愈黎愈多既大連鎖餐廳 令我地忽略左某d用心經營既細餐廳 我地2個人加埋小食都唔洗300$ 更唔洗收加一服務費 值得支持!

羅宋湯
蒜蓉包
美國安格斯西冷牛扒加薯蓉
忌廉汁磨菇煙三文魚意粉魚
凍朱古力
串燒水牛城雞翼(三串六件)