2018-07-20 305 瀏覽
一直都聽聞呢間沾麵店好好食,不過長期都好多人排隊。果日係開門半個鐘後到達,排左十分鐘就有得食,都算快。入面d位好逼下,大概有十幾個位,全部圍住拉麵師傅個廚房坐,可以清楚見到製作過程,不過我唔係好鍾意睇住我地叫左豬骨濃湯同鮮蝦濃湯,其實豬骨濃湯都好食,不過食完鮮蝦濃湯之後再食番豬骨濃湯會覺得冇咩味道,因為鮮蝦濃湯真係好鮮味好濃郁,超正可惜既係佢d叉燒肥左d,又唔係入口即溶,所以要扣分。另外要讚既係個流心蛋,蛋黃流心程度啱啱好,同鮮蝦湯一齊食真係完美既配搭除左湯底之外,呢度既沾麵都令我好驚喜。果日有三款麵揀,小麥、菠菜同黑胡椒。我地揀左菠菜同黑胡椒。麵係好彈牙爽口既,同其他日本拉麵店完全唔同!我鍾意黑胡椒味,真係食到濃郁既辛辣感。菠菜味反而食唔係好出..

豬骨濃湯沾麵
鮮蝦濃湯沾麵