2024-05-17 101 瀏覽
上次黎到緣聚已經覺得呢到食物種類好多,而且質素都好唔錯,今次再帶母親大人嚟呢度encore。刺身方面佢哋嘅選擇好多,我哋叫咗三文魚,油甘魚,希靈魚,吞拿魚,甜蝦等等每一樣都厚切而且肥美鮮甜。壽司一樣係細細舊,可以試到好多唔同款式。呢度仲有即開時令生蠔可以叫,生蠔都幾肥美新鮮,都算係幾有水準。我自己就好鍾意佢嘅海膽手卷同埋火炙左口魚邊手卷,海膽味道好鮮甜,火炙左口魚邊就燒到好香嘅油脂味,而且手卷嘅Size細細舊,食落去就啱啱好,唔怕會太飽。清酒煮蜆都煮得幾入味,而且入邊完全唔會話有沙。冰火鵝肝多士嘅鵝肝係煎到表面好香脆熱辣辣,一入口就食到滿滿嘅鵝肝油脂香,配埋多士一齊食就啱啱好唔會感覺太油膩。炸物方面,我哋叫咗榴槤炸彈,紫芯香芋丸,同埋芝麻炸雞翼。全部都係新鮮炸起,表皮夠晒香脆。除咗雪櫃嘅自助飲品,仲可以喺佢嘅手機嗰度揀唔同嘅飲品,酒精類嘅選擇都好多,叫咗呢杯麒麟生啤,襯埋佢啲刺身壽司炸物就大滿足。木糠布甸size都好迷你,可以啱啱好滿足到自己嘅甜品胃,又唔驚會太飽。母親大人叫咗呢杯綠茶紅豆忌廉窩夫,佢話綠茶味非常濃郁,呢杯嘢十分邪惡,但係值得一試。同上次一樣今次嘅放題完全冇漏單,體驗非

同上次一樣今次嘅放題完全冇漏單,體驗非常唔錯,今餐真係大滿足。