餐廳: 永年士多 (寶城洋樓)
資訊:

【美食偵探社調查報告】講到元朗其中一間老自號, 一定有永年車仔面份。 身為美食偵探又點會錯過呢。 一去到門口, 已經有十幾人係度排隊, 非常熱鬧, 我地一人一個 車仔面(三餸), 一個咖央多士。 不如講下有咩餸我覺得係做得出色架啦, 個豬腸真係好食, 非常新鮮, 而且鹵水夠入味, 鹵水雞翼肉質彈牙又夠哂大隻。 個流心蛋亦都做得很不錯, 蛋黃香濃, 咬落去蛋黃慢慢充滿齒頰, 真係好滿足。 最後不得不讚個湯底,。真係好用心去製作, 味鮮而不太咸, 係令人可以飲哂既湯底。 佢三餸一面都係38蚊,就食到咁高汁既車仔麵, 真係抵到爛呀, 必食!流口水速度:8
【美食偵探社調查報告】

流口水速度:8