2021-07-19
想像之外既中餐😋餐廳既格局同佈置好grand,打破左我對煲仔飯餐廳既認知😋 坐得非常舒適 餐廳亦都好適合打卡😚 上湯浸娃娃菜 $68 娃娃菜煮得夠冧而且入味😋 清甜既清湯再加少少金華火腿絲 增添口感💓酸辣手工空心湯面 $78 睇到相都覺得有種fusion感🧑🏻🍳見到餐牌有介紹呢款手工空心麵,覺得幾特別,結果都無令人失望呢😍 上菜時不忘提醒我地 麵條係佢地自家製🙈超強大。口感方面,麵條雖幼但仍然掛滿湯汁,口感獨特,而酸辣偏酸,胃口大開~ 再配埋一小片蠟腸一齊食😋 唔好睇少呢一薄片既蠟腸,佢係用河源自家農場嘅走地新鮮土豬同重慶黑毛豬整出黎 食落無乜負擔🥰瑤柱蛋白海皇炒飯 $88 一上菜已經感覺到鑊氣,非常香😍 配料大方~食到唔少既瑤柱絲,仲有蟹籽mix埋增添口感🤨 的確幾特別,最重要係飯粒炒至乾身粒粒分明😚