2017-05-03
工作壓力大,放工後最鍾意就係食好西,佐敦內街其實有好多好嘢食,我今晚就選擇日式燒肉。見到飛騨牛即刻流口水,不過都係等出糧先啦燒肉啤酒吹下水先。口裏說減肥所以都係要吃沙律先,清新的開胃菜,準備好胃口吃燒肉了。我就無牛不歡嘅,自己話事叫咗個美國prime 牛小排 $138。好靚嘅雪花肉紋,新鮮嘅表現。輕輕燒幾下,medium 就可以食得啦!仲可以見到網紋,入口冇喳,一個人食半碟都唔會覺得油膩而且肉夠晒鮮味,唔需要點任何醬汁都已經 yumyum雖然未出糧,但都可以食鮑魚嘅磯煮鮑魚飽滿豐盈~~2pcs 都係$98。味道鮮而且口感煙韌。深海老虎大蝦,2pcs 只係 $158。好似手掌咁大只,抵食我自己就好懶燒海鮮的,所以唔怕羞咁叫店員幫我一把,好彩店員妹妹都好樂意幫忙,技術一流。蝦肉紥實,爽彈鮮美最後食埋海膽炒飯$108,感覺十分之滿足。飯炒到粒粒乾身,面頭仲有大大塊嘅加拿大海膽,鮮甜又冇腥味,真係好抵食!
見到飛騨牛即刻流口水,不過都係等出糧先啦燒肉啤酒吹下水先。
好靚嘅雪花肉紋,新鮮嘅表現。
輕輕燒幾下,medium 就可以食得啦!