一次過可以嘆到中,越,泰既滋味 --- 億饍。每次諗唔到食咩好,都會想去一間比較多菜式可以揀慨餐廳,今次億膳就啱曬心水喇!雖然朋友同我食量都唔大,但係都忍唔住點咗好多野食︰首先嘆返盅燉湯先,點左椰子烏雞排骨燉湯  $ 68超足料!椰子,烏雞件,排骨,桂圓,淮山裝滿半碗,湯頭鮮甜,飲落舒服順口小食有:越式特大竹蔗蝦$ 72/1支鍾意食竹蔗蝦就緊系貪食完啖啖肉之後仲有支竹蔗啜嚇,炸得幹身,蝦肉依然保持Q彈,而且蝦味十足同埋點左串燒沙爹雞肉 $18/1串雞肉串燒同出面串燒店食到嘅水準一樣,沙爹汁比較濃稠  蒸手打麻辣香菇肉餅$ 72抱住嚐鮮慨心態嗌咗呢個肉餅,感覺同紅油抄手入面舊肉非常相似,肉餅夠滑,而且肥肉唔多,味道幾得意南乳吊燒雞$ 150 /半只半只份量都唔少,外皮夠脆,雞肉肥美嫩滑,再點埋南乳汁,鹹鹹香香,完全有潛質成為白飯殺手夠哂飽肚!!見到隔離好幾枱都係點烤魚,有火伴住上枱,好吸引,會想下次試下個烤魚!
一次過可以嘆到中,越,泰既滋味 --- 億饍。

雖然朋友同我食量都唔大,但係都忍唔住點咗好多野食︰

首先嘆返盅燉湯先,點左椰子烏雞排骨燉湯  $ 68

小食有:越式特大竹蔗蝦$ 72/1支

同埋點左串燒沙爹雞肉 $18/1串

雞肉串燒同出面串燒店食到嘅水準一樣,沙爹汁比較濃稠

蒸手打麻辣香菇肉餅$ 72

南乳吊燒雞$ 150 /半只