2008-08-18 9 瀏覽
今日去左食dinner, 叫左個2人set din1. 餐湯:我飲帶子波菜湯, 幾濃郁, 帶子雖然細粒(都預左嫁啦), 不過都有帶子味, 朋友飲意大利菜湯, 佢就話一般, 不過不失2. 主菜- 醬汁燒豬仔骨伴薯角, 醬汁ok, 幾夠味, 不過d豬仔骨呢, 就凍既, 只有微溫, d汁就暖暖地, 朋友剛開完OT收工好肚餓, 所以冇換到, 好彩呢個菜唔係一定要熱先好食(當然熱就最好啦)-波羅火腿辣肉腸厚批, 呢個好得, 熱辣辣, 仲有個底夠鬆, 個邊夠脆, 個邊皮到仲加左D芝士焗, 好似人地芝士條包個面焗到脆卜卜D芝士咁, 少少地唔會太漏, 又夠香!3. 餐飲熱咖啡, 為呢餐畫上完美句號, 咖啡夠香, 最抵讚係奶係熱既, 而家除左高級酒店之外, 好少可以係出面街既餐廳飲到配熱奶既熱咖啡, 話明熱咖啡, 加D凍既奶落去, 熱都變凍啦! 4. 服務4張2人台併埋, 8人台, 入面坐左一家3口, 我地2個人, 坐最外面果張, 側邊果張吉既, 侍應送上餐湯, 因為調味料放左係最入面果張台(仲要靠牆), 於是我叫個侍應俾糊椒粉我, 佢竟然指住入面D調味料, 話"果到有", 下? 唔係嘛? 你當我係十兄
今日去左食dinner, 叫左個2人set din

1. 餐湯:

2. 主菜

3. 餐飲

4. 服務
4張2人台併埋, 8人台, 入面坐左一家3口, 我地2個人, 坐最外面果張, 側邊果張吉既, 侍應送上餐湯, 因為調味料放左係最入面果張台(仲要靠牆), 於是我叫個侍應俾糊椒粉我, 佢竟然指住入面D調味料, 話"果到有", 下? 唔係嘛? 你當我係十兄弟, 隻手可以申到去3張台咁遠呀? 好彩佢都知衰, 即刻SAY SORRY話拎俾我地, 不過個經理仲醒, 企係隔離聽到, 好快手已經連鹽, 芝士粉同辣椒仔都一次過拎晒黎, 唉, 我都唔知應該用服務差定用蠢黎形容果個侍應, 唯有當佢蠢囉!