2021-05-15 22 瀏覽
話說前一排去食荃灣catee嗰陣時候, 同老闆娘傾計得知佢哋係隔離附近開咗間串燒xolo. 本身自己都好鍾意去catee食飯, 於是搵咗日同老婆一齊去試呢間串燒. 餐廳分開咗內外區域, 裏面嘅裝修有啲似catee佈局走少少古典風格, 內部區域就係有冷氣供應. 我同老婆大約七點鐘到, 經常坐咗一陣已經滿曬位, 場內大約有十張枱多D左右, 感覺上好似啲日本人放工就一齊去搵一個地方坐低吹水同食嘢. 講返啲嘢食先, 本身可能嘅廚房唔係太大, 所以串燒同埋一般料理就唔算太多款式, 我哋就叫左碗雞扒拉麵, 玉子牛肉, 茄子, 翠玉瓜, 杏姑, 蘆筍牛肉卷, 雞皮, 雞腎, 豬肉, 清酒煮蜆. 所有串燒都係可以選擇辣度, 值得一讚係燒出嚟嘅食物品質好有香口炭燒味. 食物分量唔算多但精緻. 所以如果食串燒食唔飽嘅朋友可以叫埋碗拉麵, 因為拉麵好有驚喜, 60零蚊平過出面, 佢裏面嘅雞扒同埋蔬菜配料都係炭燒出嚟, 絕對唔比串燒差, 而且仲有一粒糖心蛋, 粒蛋又係超好食. 餐廳仲有唔同酒類供應, 不過我同老婆就唔飲酒所以就冇叫. 兩個人埋單四百蚊都唔使, 呢餐都幾滿意.