2017-08-22
事源今天打算幫一位朋友慶祝生日,但由於我地太遲book 位,所以有好多較佳的自助餐or西餐廳已經full 哂無得book ,咁岩我地其中一位朋友在Facebook 見到此餐廳的自助晚餐有折扣優惠,所以我地就book 即日黎試下。Wawawa..problem is coming! 我對此餐廳的食物十分無言.....由於我7點半到場,眼看出面食物已經所剩無幾,神奇到話送半邊龍蝦無,長腳蟹無,剩4隻好似尾指大的熟蝦,刺身櫃入面得數種硬膠體及懷疑放左太耐,所以刺身表面完全無光澤,煙三文魚食落似放左一個月咁,蠔就真係你唔食真係走寶了(你懂的),熱盆有菜菜菜菜菜菜菜菜菜及話係鵝掌的雞腳及芝士焗5蚊大的蠔及其他無眼睇。好!我唔相信咁易打敗到我既!我繼續睇,我見到有即場炒的卡邦尼意粉,pizza ,小法包及湯。我都懷有打大佬既心,勇敢地每樣拎黎試一試,嘩點知....勁勁勁難以用筆墨去形容!首先超級市場買既3分鐘意粉比佢碟即炒意粉好食一億倍,pizza 差過n年前惠x買個d 五蚊塊既pizza ,法包咬一啖包你體會到人生苦與樂之辛酸。由於我食左45分鐘,我既hp 值已經俾這間餐廳打到7788,諗住食下
由於我食左45分鐘,我既hp 值已經俾這間餐廳打到7788,諗住食下雪糕及甜點就離場,點知精彩在後頭!當大家諗正常雪糕甜品水果好難中伏啦,點知你地全都錯了,d字頭雪糕得綠茶同芒果味,由於我無咩興趣所以無食到,所以我走去食m字頂雪糕。嘩!行埋個櫃到見好似12格雪糕,空剩得番幾隻味,我朋友選擇了朱古力雪糕,我見個職員刮到連球形都起唔到,我心諗係咪放左n年所以無左雪糕個種柔滑質感(依方面真係要等雪糕專家有待証實)。我最後都唔汁輸拎左個牛奶布甸同水果,woo個牛奶布甸比大菜糕更無味,連某唱k自助餐入面既奶凍都好食過佢。
最後食左一小時多dd離場時,都係見到好多野無fill 過、例如長腳蟹及蝦同冷凍海鮮無fill 過,點解我會知?因為一個鐘前見到個4隻蝦仔仲係到,兩隻長腳蟹小腳指仲係到!🌝
最後真係好想講句!我真的好心酸!好心痛!由於我看到同場有部分較年長夫婦來慶祝生日或記念曰日,一班孝子賢孫帶家中親人來進餐,我見佢地食到如此滿足真係好心up ,明明依個價錢已經可以食到好多更好既野,又或者食到價錢一樣但食物質素好好多既某旺角酒店自助餐。我係唔明點解香港人要難為香港人!!!我看見他們令我諗起我家中長輩、真的很心酸!
懇請各位孝子賢孫不要帶家中長輩黎食非人道食物,如果真無要推薦的話,不妨介紹某上司或前度!
Btw,今晚依餐星期一食及折左75優惠之後,每位都要407蚊,值唔值得試?咁你真係試過先知!🌝