2020-09-10 2178 瀏覽
好鍾意舊式嘅餐廳,Hugo係舊式餐廳嘅表表者之一,由1969年屹立到今,一定有其原因!呢度嘅裝修好傳統,好鍾意佢哋枱與枱之間有一大段距離,可以享受到自己嘅私人空間,而且菜單亦都保留咗好多傳統嘅菜式。坐低冇耐就會送上餐包,三種餐包都好好食,有蒜蓉法包,傳統baguette,同埋車打芝士pastry,三樣都好好味。午餐我哋揀咗沙律,以餐車形式推出,server會問你想食啲乜嘢,在按你嘅選擇serve落你隻碟。服務其實一般,佢推到架車過嚟問我地要乜,但係又唔介紹,最終要問佢先至介紹餐車上面有咩選擇。而沙律質素亦都非常一般。主菜我哋分別叫咗兩個出名主菜,分別係prime rib同埋原隻龍蝦兩食。Prime rib係好傳統嘅英式菜,配上Yorkshire pudding同toast potato,好似去在英國啲酒吧咁。原隻波士頓龍蝦拼盤亦都有兩種食法,一半用grill嘅,另一半就用酥皮盒上,非常出色,而且酥皮盒充滿牛油香味。甜品亦都係用餐車的形式推出,非常吸引,我哋分別揀咗拿破崙,榛子撻,mixed berries mousse cake同埋士多啤梨撻,唯一出色嘅都係用酥皮整嘅拿破崙,佢個cus

甜品亦都係用餐車的形式推出,非常吸引,我哋分別揀咗拿破崙,榛子撻,mixed berries mousse cake同埋士多啤梨撻,唯一出色嘅都係用酥皮整嘅拿破崙,佢個custard好香雲呢拿味。

總括而言,呢餐真係有啲失望。睇返網站先知原來佢標榜fine dining,真係唔講唔知。由服務到食物,都只係一般三四星酒店餐廳嘅貨色。
2020-09-09