2020-05-04 606 瀏覽
其實我幾喜歡食傳統粥店的粥品,好開心寶林開了一間新店,就同老婆去試吓。不知是否因為疫情關係,顧客不多,連服務員也不多,我們自己找到座位後,也要等一陣才能找到服務員,舉手示意他過來收拾枱面,但是他看到我舉手即時擰轉頭當看不見我,再隔一陣才能再找另一位服務員過來收拾枱面。點了以下食品:艇仔粥-足料,但不夠熱,唔知係咪啲料本身好凍,所以放咗粥底後成碗粥就無咗咁熱呢。魚片粥-比艇仔粥熱,料都足。炒麵-本身係唔錯,算係夠乾身,唔會太油,但成碟都係凍既,如果熱啲,或起碼暖啲,會好好多。豬潤腸粉-微暖,豬潤份量多啲會好啲。油炸鬼-好味,夠脆,亦唔會好油。煎堆-凍既,又唔脆,咬口好”煙銀”,賣相亦唔得,好扁身,無下次。總結:全部食物整體來說都是偏凍,唔夠熱,煎堆完全唔得,但粥品及炒麵的味道唔錯,份量亦足,價錢抵食。

點了以下食品:

魚片粥-比艇仔粥熱,料都足。

豬潤腸粉-微暖,豬潤份量多啲會好啲。

油炸鬼-好味,夠脆,亦唔會好油。

2020-04-26
午餐