2019-09-02 173 瀏覽
可能因為喺地庫,星期日晚市人流都唔多。裝潢幾有味道,好有懷舊感覺。真正有信心嘅專家,餐牌上只需提供幾款食物都可以吸引到人,仲可以拎埋米芝蓮獎。其實佢地淨係得三款主食!落單後三分鐘已有得食鯪魚球麵粒鯪魚球大粒到佔左三分一隻碗!哎落彈牙、真材實料密度高,大大啖、啖啖肉,超有滿足感 味道比例得宜,香茜芹菜味香得黎又唔會搶左鯪魚嘅鮮味,唔會腥而且完全食唔出有胡椒粉味湯底係傳統地道梘水麵湯味,梘水味又唔會太刺,香港而家已好少食店仲做到呢種味道了。麵條非常爽口彈牙,麵身幼細,輕易滑入口中又有利掛湯,食到一半後都仲keep到咬落「索索」聲嘅狀態雲吞都好大粒,大粒過茶樓蝦餃王!不過味道相對冇咁特別,而且略嫌調味較重手。食物味道同環境整體都好好,但明明冇乜客,得小貓三四隻,員工都成日行埋黎又執餐具又清潔枱面又清潔座位,食碗麵只係逗留左半個鐘都俾員工冇必要地打擾左四五次,都幾騷擾

• 鯪魚球麵