2020-10-27
今日去左日式文青我去既時間已經2點幾 都幾多人 一直都有人排隊店裡面以綠色白色為主調顏色 視覺非常舒服 一入門口就有一個投影機 投射牆上面文學作品 *陳雋弘老師 「夢境」節錄**也斯老師 「城市風景」*可見店主非常詩意因為我未食lunch 又黎我既絕投 早餐午餐下午茶 一次過食 女士見到食物總係眼闊肚窄咩都想試 呢度都可以滿足到呢個願望定食可以自由配搭 岩曬多心既我自選飯團 +鹽味飯團 +自選主食 +配菜兩個 非常豐富自選飯團 有三款可以揀 1.七味吞拿魚 2. 五目雞肉 3. 梅。十六(夏日限定)主食1.關東煮 🍢 2.豚肉角煮 3. 照燒雞肉配菜1.醬油蛋 2.骨附腸 3.芝麻茄子 4.麻醬豆腐 5.柚子蓮藕片 6.唔記得左......😅我揀左咩呢 飯團: 五目雞肉飯團 主食: 照燒雞肉原本想要豚肉角煮 但係已售罄 配菜:醬油蛋柚子蓮藕片講下味道先, 照燒雞肉味道叫岩岩好 係略為焦一啲 都可以接受 五目雞飯團🍙牛蒡味道會比較重 配菜方面 今日改左menu 變咗糖心蛋 其實我好鐘意糖心蛋 所以完全唔失望 仲覺得非常好食 柚子蓮藕都清新爽脆 另外 我同朋友叫左杯沫茶latte 無糖 e
我去既時間已經2點幾 都幾多人 一直都有人排隊
女士見到食物總係眼闊肚窄咩都想試 呢度都可以滿足到呢個願望
定食可以自由配搭 岩曬多心既我
自選飯團 +鹽味飯團 +自選主食 +配菜兩個 非常豐富
自選飯團 有三款可以揀
1.七味吞拿魚 2. 五目雞肉 3. 梅。十六(夏日限定)
主食
原本想要豚肉角煮 但係已售罄
配菜:
醬油蛋
柚子蓮藕片
另外 我同朋友叫左杯沫茶latte 無糖 early grey , 茶係一個精選 聞落去有一陣薄荷香 飲落有一陣花香 帶少少水果酸味 ,個人幾鐘意, latte 就不過不失
食物分量以我黎講剛好 唔太多又唔太少
男士就可能要考慮追加其他食物
呢度另外仲有精品咖啡 鐘意咖啡既話都可以去試下
整體黎講 都幾好
價錢:$78 一個set 我覺得都算ok
(如果大家想食豚肉角煮 就要早d 去喇)