2019-03-20 41 瀏覽
喺香港搵素食一向都唔容易,觀塘呢間尚素就既好食又健康,呢間餐廳嘅所有食物仲係純素Vegan添,不含蛋奶,不加味精,嚟食一餐又可以減少碳排放👌🏻推介畀食素嘅人士啊! 呢度座位闊落,有大枱有細枱,家庭聚會又得,二人撐枱腳又得!我哋二人嚟到就叫咗二人餐,$388加一就可以食到棒住個肚😋 前菜分別係春夏拼盤、柚子醬三色串燒同自家制鹿茸菌煎封餃子,三款都好開胃,特別係拼盤嘅醬汁好惹味,份量仲好大!鹿茸菇仲係香港罕見嘅野生菇菌👍🏻湯品就一人叫試咗一款湯,兩款湯都足料、冇味精,住家味道😍主菜嘅揀咗吉列百靈菇扒配山葵沙律醬、甜梅菜蒸峰巢豆腐,同平時素食店嘅假肉唔同,係用一大片嘅百靈菇扒嚟作主菜,加上健康好味嘅山葵醬👌🏻最後糖水喺紅豆紅米,甜甜哋又足料,perfect ending🤘🏼

呢度座位闊落,有大枱有細枱,家庭聚會又得,二人撐枱腳又得!

我哋二人嚟到就叫咗二人餐,$388加一就可以食到棒住個肚😋
自家制鹿茸菌煎封餃子
春夏拼盤
柚子醬三色串燒

黃耳冬瓜翡翠羹

湯品就一人叫試咗一款湯,兩款湯都足料、冇味精,住家味道😍
吉列百靈菇扒配山葵沙律醬
甜梅菜蒸峰巢豆腐