2017-12-14 3727 瀏覽
嗰日行過上環永樂街,見到一間新開嘅鋪頭,再上前望一望竟然發現以素食為主。店舖喺上環地鐵站附近一條橫街,位置好方便。望見玻璃櫥窗嘅食物,已經覺得好吸引。宣傳單張嘅相非常吸引。望一下門口個餐牌,餐廳主要賣漢堡、沙律及墨西哥卷,估唔到漢堡都可以有素食。精選沙律不同款式蔬菜再加上藜麥同提子乾,配合意大利醋,非常開胃。另一款精選沙律,有西蘭花、蘑菇、果仁同螺絲粉,口感清新而且非常飽肚。紳士黑色嘅漢堡包好大個,麵包係竹炭麵包,仲有素芝士、有機黑豆、大啡菇同藜麥,蔬菜仲用咗好特別嘅羽衣甘藍,因為加左黑松露醬,食落有淡淡的黑松露味。大和風味另一款漢堡,有野生牛肝菌、羽衣甘藍、日本珍珠米、燕麥、紫菜,亦都係非常大個,口感結實而有好香牛肝菌味,加上千島醬味道一流。Avocado& Cashew素卷,皮薄而且餡料非常豐富,有青瓜、腰果、紫菜、蘑菇同酸瓜,所有餡料加上牛油果醬,味道同口感非常豐富。Garden Life 素卷,餡料好健康,有大啡菇、岩鹽、紅菜頭粒、香蕉,大啡菇紅菜頭味道清新,最特別係食落有香甜嘅香蕉味。離開嘅時候發現有不鏽鋼飲管同飲管,都係$30好平呀,我都買咗一套。估唔到食漢堡都可以食得咁健
店舖喺上環地鐵站附近一條橫街,位置好方便。
望見玻璃櫥窗嘅食物,已經覺得好吸引。
宣傳單張嘅相非常吸引。
估唔到食漢堡都可以食得咁健康,而且價錢仲非常超值。
外賣自取
  • 大和風味