2008-08-30 12 瀏覽
都嚟食過唔少次,如果成班人食飯又唔要求環境舒服寧靜嘅,呢度其實都係唔錯選擇,可以當係有冷氣大排檔。前幾日補做朋友生日,又嚟食返餐。今次冇留手撕雞,不過問到個夥計時,佢都即刻問廚房仲有冇雞剩。雖然最後冇,不過佢肯問都經已係值得讚。通常做到咁旺嘅舖,啲人都唔會啋你,只會一句話要訂就算。不過都講返轉頭,之前食過又唔覺得係咁好食,而且啲雞肉撕到唔知去晒邊咁…黃金花枝炸得略濕,食落淋。如果多啲咸蛋黃,我會加佢分。芝士琵琶豆腐(伊麵底),可以話係我全晚最欣賞嗰味。芝士汁味道剛好。不過一定要快食,冷氣一吹就杰到成pat嘢咁。沙茶牛肉炒河個人略嫌鑊氣不足。龍鳳球我就唔知用料係蝦同雞定係乜,食落個口感好似怪怪哋咁。不過同枱各人都話好食,咁應該係我問題啫。炸豬大腸好大碟,食唔晒咁滯。腸唔太肥,炸得好香脆,送啤一流。其他餸冇乜特別,所以唔寫喇。好多人叫嘅凍朱古力,其實飲落唔濃郁,係俾多啲cream你之嘛,而且飲落好鬼甜。當晚唔知點解咁高興,左右幾枱都傾偈傾到不知幾豪情奔放。走咗一枱省港旗兵之後又嚟一枱城大生,嘈到我哋幾乎同枱都要用電話至傾到偈。

前幾日補做朋友生日,又嚟食返餐。

黃金花枝炸得略濕,食落淋。如果多啲咸蛋黃,我會加佢分。

沙茶牛肉炒河個人略嫌鑊氣不足。