2015-10-19 675 瀏覽
做一日公主,女生腦中由細個,總幻想有個英俊皇子,日日穿華衣同住皇后入面。公主叫左4courses set $238 另加一服務費,皇室制度現存於英國,有種回到去那輝皇時代的感覺。沙律唔怕多食,海蝦牛油果藜麥沙律,落了白紅兩款藜麥口感好爽其實係種子,食小小好飽肚兼有豐富營養。佢源於祕魯,近幾年成為潮流健康食品。連埋牛油果同蝦,份沙律比人好清新架感覺,低卡唔怕變肥公主啦。我覺得似食cesear salad因為佢有生菜同芝士碎同麵包粒。三文魚泡菜芒果米紙卷,特別在於加左泡菜同菠蘿汁,芒果就甜甜地,食食下又會有泡菜架酸辣味襯埋一齊,同樣都係唔肥又fresh架前菜。蔬菜同泡菜爽身,個芒果同三文魚肉打碎好creamy。慢煮雞胸配粟米蓉配藍芝士白酒汁就係公主今日的主菜啦,雞胸唔會難口,因為用了慢煮好嫩滑,營養都唔怕在高温下流失。粟米蓉好甜藍芝士就重味d,伴埋薯仔同放得美美的綠色蔬菜,so nice蛋糕係皇宮入面先係貴族享受,配杯菜,置身如後花園。oreo cheese cake, 閉上眼想像一下自己穿上了lolita服,有執士同士兵係身邊。