2013-04-09 896 瀏覽
老豆生日,原本想去半島既Gaddis,點知佢今年加晒價,Spoon丫,Caprice Y 個D一個人閒閒地都要5舊水落樓想食個高檔,又吾系太貴既晏姐,吾系真系甘難丫?好在,呢個世界仲有D 為我地中產而設既餐廳姐 佢就系系1881 Heritage 既St. George la !!入到去,好肚餓,即刻叫野食先!打開個MENU,有LADY‘S LUNCH WO! 正! 吾使唸!LADY‘S LUNCH 有4 個 COURSES,都系$298咋,仲送一杯無酒精既COCKTAIL TIM如果你普通叫3 個 COURSES ,好似我老豆甘(Starter or Soup / Fish or Meat / Dessert)既話,就要$388幾時都話女士著數D架啦!落完ORDER之後,餐廳就送上3款小食實質我都吾系好知呢3件系咩東東,(最尾個舊類似系TUNA LA)我剩系知3件都好好味!期待已久既面包藍出現啦!吾知系咪食過GADDIS 既面包呢,所以覺得佢D面包吾系太吸引⋯⋯正式上菜啦! LADY‘S LUNCH 既第一道菜系marinated hirami sansho, 系一種日本既魚刺身,配
老豆生日,原本想去半島既Gaddis,點知佢今年加晒價

想食個高檔,又吾系太貴既晏姐,吾系真系甘難丫?

好在,呢個世界仲有D 為我地中產而設既餐廳姐

入到去,好肚餓,即刻叫野食先!

杯無酒精既COCKTAIL TIM

幾時都話女士著數D架啦!

落完ORDER之後,餐廳就送上3款小食

我剩系知3件都好好味!

正式上菜啦!

配上甜甜既紅洋蔥,一流!
LADY‘S 既第二道菜系brittany oyster & scallop

D 帶子煎得好香,配上清湯,味道清淡得黎又充滿鮮甜味,一級棒!

唯一既美中不足就系D 生蠔,好腥
咬左一啖就俾左老豆
上主菜LA!

LADY’S 既主菜系prawn tortelini,鮮蝦意大利雲吞

呢個就一般啦,好似食厚皮版既港式雲吞甘
一口氣食左3個courses,系時候抖抖,等甜品啦!

餐廳系呢個時候為Ladies 送上 cocktail , 士多啤梨蘋果橙特飲,飲落得橙味,麻麻地

所以連影相都吾記得

終於上甜品啦!

lady 既甜品系lemon panacotta,哇! 一個字: 無得頂Y!
好味到陣!
D 柚子mousse 味道好fresh,一D都吾漏,好味!

Ladies 仲有送petits four ,

petits four 有小小既綿花糖,一舊類似軟糖既物體,馬卡龍,朱古力

一堆甜到漏既東西,甜到相都吾記得影

認真麻麻地wo

總括黎講,呢間野都算吾錯~

又系法國菜,又高檔,價錢亦都合理,環境好清靜

好岩個D鍾意享受2人世界既是,又或者系三五知己談下心。

俾個LIKE 佢!
2013-04-03
生日