2021-09-03 64 瀏覽
今晚小妹同朋友過左西環碼頭影相玩📸, 影完之後就去左附近搵野食, 轉角見到E間餐廳有勁多啤酒🍻, 我地就決定入去“啤啤去”😍!! 餐廳環境幾chill同relax, 最入有幾格擺住唔同地方嘅啤酒/果汁汽水, 仲好細心詳細說明該酒嘅品種, 酒精濃度, Ibu, 香味, 甜度, 麥嘅濃度等, 而且每款都包裝精美好難揀!😆🌟比利時CHAPEAU菠蘿啤🍍🍺(左)入口菠蘿味極之香濃, 甜甜地帶輕微酸味, 非常開胃, 適合唔太中意啤酒苦澀味嘅女仔!🌟意大利MACARIO 清新檸檬味🍋🍹(右)飲落檸檬味好清新, 入面嘅碳酸令口感好清爽, 甜度適中, 夏天飲相當解渴!🌟美國安格斯平鐵牛扒🥩牛扒幾大塊, 煮嘅時間剛好, 切開色澤粉嫩, 油脂重牛味濃, 肉質鮮嫩夠juicy! 沾埋自家製gravy汁, 味道更正更惹味!🌟法國蜜糖香草烤雞半隻🐔烤雞肥美肉香, 外層焦香帶甜, 肉質柔嫩!🌟薯菜及沙律🍟🥗薯條型狀粗身, 炸得好香脆, 上面撒上調味粉, 沾埋自家製gravy汁, 味道不錯! 特別一提嘅係佢地嘅自家製gravy汁係有分素食同不素食的, 非常貼心!

🌟比利時CHAPEAU菠蘿啤🍍🍺(左)
🌟意大利MACARIO 清新檸檬味🍋🍹(右)

🌟美國安格斯平鐵牛扒🥩

🌟法國蜜糖香草烤雞半隻🐔
烤雞肥美肉香, 外層焦香帶甜, 肉質柔嫩!

🌟薯菜及沙律🍟🥗
2021-08-29